Krantenartikel "Dagblad de Limburger" 

12-06-2015

 

zondag 4 mei weer ouderwetse vlaaien eten,traditioneel gebakken in een origineel "bakhoes".Vlaai met koffie of thee in de Wieler.


Volg het pad van de Noormannen in Asselt

http://http://roermond.gezien.nl/?p=13656
 en http://www.noormannenarrangement.nl                     

THORN HET WITTE STADJE  (Ned.)
 
Wie Thorn bezoekt waant zich in een ver verleden. Veel uit dit verleden is tot op heden gebleven. Op deze kleine ruimte staan 107 geregistreerde rijks monumenten. Daarom is Thorn tot een beschermd stadsgezicht verklaard. De atmosfeer van het stadje ademt een zekere voornaamheid uit. De gotische abdijkerk torent hoog boven de wit gekalkte huizen uit. Deze voorname huizen, afgewisseld door stoere hofsteden met schilderachtige binnen-plaatsen getuigen van een grootse geschiedenis. Deze werd tot aan de komst van de Fransen in 1794 gedomineerd door hoogadelijke dames . Thorn was vroeger een waarachtig vorstendom. Thorn heeft een woelige en daarom ook interessante  geschiedenis achter zich liggen.  De abdijkerk is het belangrijkste monument in Thorn en dateert van het laatste kwart eeuw van de tiende eeuw. De kerk is door zijn fraaie ligging, zijn bijzondere geschiedenis en in-drukwekkend interieur een parel aan de ketting van  Nederlandse monumenten. Wie deze kerk bezoekt, zal verrukt en verrast zijn over zoveel moois, dat op de dag van vandaag met zorg en liefde voor het nageslacht wordt onderhouden. Het gehele jaar door is de abdijkerk te bezichtigen. Op speciaal verzoek wordt het gebouw in de wintertijd voor groepen geopend. Een rondleiding door de kerk en door het stadje kunt u aanvragen bij:
 Toertje Thorn, tel. 06-20838458. zie ook 
    onze web-site:     www.toertjethorn.nl

 

www.cuijpershuisroermond.nl

Regio info   korte introductiefilm

to do's en/of to see's:

Asselt: Cultuur Historisch museum: Expositie met speciale aandacht voor nederlandse wand- en vloertegels. Geopend zon- en feestdagen  van 14 tot  17.00 uur.